Лекарствата няма да поскъпват през следващата година 28.11 | 10:19

БФС не е съюз на аптекари, заяви проф. Гетов в отговор на обвинения на Марешки

От Елица Елефтерова

Лекарствата няма да поскъпват през следващата година. Това заяви пред ТV7 проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз (БФС).

Той отхвърли обвиненията, отправени от аптекарския бос Веселин Марешки, че БФС има интереси и е мафия. "БФС е създаден със закон през 2006 г. и изключва възможността да е мафия. Аз с Веселин Марешки нямам какво до говоря, той не е член на Съюза и не е фармацевт", заяви Гетов.

Марешки обвини член на УС на Съюза на фармацевтите, който е участвал в злополучните търгове на здравното министерство за онколекарствата. 

От 15 членове на УС 8 не са аптекари и нямат такава дейност и не работят в тази система. БФС не е съюз на аптекари. Вярно е, че този човек е член на УС. Той е качествен магистър-фармацевт и лесно разпознаваем. Това е Аделина Любенова", заяви проф. Гетов.

Според Марешки обаче, ако се приемат предложенията от БФС, лекарствата ще поскъпнат с до 70%. 3000 души отиват на улицата и ще има опашки в аптеките, за да видят пациентите дали не е свършил лимитът.

Водещи

Най-четени