Лятото ни носи зарази 02.08 | 17:10

Увеличава се броят на заболелите от полови болести

От Теодора Кокаланова

Регистрираха нови два случая на заразени със сифилис в Бургас. Заболелите са млада жена на възраст между 20 - 25 години и мъж на около 30. И двамата пациенти в момента се лекуват. Инфекцията е открита от специалист, а не при рутинно изследване. От РЗИ не уточняват дали болните се познават. Двамата са диагностицирани по различно време в рамките на 14 дни. 

Общо 35 са случаите на сифилис, които здравните инспектори са регистрирали от началото на годината в Бургаско. През двата летни месеца – юни и юли със сифилис са се заразили общо 8 души. Инспекторите отчитат обаче ръст на заразата, в сравнение с миналата година.

През първите 6 месеца на 2013-а от "срамната болест" са заболели 21 бургазлии, сочат данните на РЗИ. Ако не сте особено придричиви при избора на партньор е добре да знаете, че изследвания за сифилис се правят не само в медико-диагностичните лаборатории и Кожно-венерическия диспансер. В специализирания кабинет към РЗИ изследванията са напълно анонимни, съобщава Флагман. Там освен за сифилис, можете да се проверите и за СПИН.

 

Водещи

Най-четени