Магнитни бури връхлитат Земята, ето кога 30.01 | 10:59

От iNews

ФИАН предостави данни, че първата много силна магнитна буря ще се случи на 4 февруари. След това ще може да си починете малко и да се подготвите за следващия удар, който ще се случи на 11-и. В същото време експертите отбелязват, че магнитосферата ще остане много развълнувана не само  и на 12 февруари.

Геомагнитната буря е смущение, което се случва в магнитосферата на планетата. Причината за това е твърде активният обмен на енергия от слънчевия вятър с космическото пространство около нашата планета. Продължителността на такава буря може да бъде различна. Понякога трае само няколко часа, а понякога може да смути жителите на Земята за няколко дни.

Магнитните бури могат да причинят проблеми в работата на оборудването. Освен това зависимите от времето хора започват да се чувстват зле. Рисковата група включва възрастните хора и тези с хронични заболявания, нестабилна психика. Ето защо в опасни дни е необходимо да бъдете възможно най-внимателни, да не се претоварвате физически и психически, а също и винаги да имате под ръка необходимите лекарства.

Също така си струва да отложите всички важни въпроси и да отделите повече време за почивка, разходка на чист въздух, малко упражнения, пиене на горещ чай. Препоръчително е да не пиете алкохол по това време и да следите диетата си, пише zfrave.to.

Водещи

Най-четени