Медицинският университет в Плевен достъпен за студенти-инвалиди 07.05 | 10:25

Пред университета има парко места за инвалиди, осигурен е достъпен маршрут до учебните сгради

От Кремена Бедерева

Двата учебни корпуса на Медицинския университет в Плевен бяха преустроени с европейски средства и вече са напълно достъпни за хора с увреждания, съобщиха от висшето училище.

С изпълнението на проект по програма "Регионално развитие" е осигурен равен достъп на студентите в неравностойно положение, които в момента са 12.

Пред университета има паркоместа за инвалиди, осигурен е достъпен маршрут до учебните сгради чрез рампи при входовете, а по стълбищата са монтирани допълнителни парапети.

С инвестиция от 90 хиляди лева в единия корпус е преустроена стара асансьорна шахта, а във втория е изцяло изграден нов панорамен асансьор, пригодени за лица със специфични потребности.

Чрез модерните подемни устройства те лесно достигат до всички учебни аудитории и зали за практическа подготовка, както и до университетската библиотека. Санитарно-хигиенните помещения на всички етажи са преустроени и преоборудвани според нуждите на хора с увреждания.

Изпълнението на европейския проект за нас бе шанс да модернизираме материалната база, която не бе ремонтирана от 40 години, както и да осигурим достъп до образователни услуги на всички млади хора, желаещи да учат медицина, имащи амбицията и качествата за това, коментира за БТА ректорът на университета - проф. д-р Григор Горчев.

Водещи

Най-четени