Млада майка се нуждае от спешна трансплантация в Германия 18.02 | 13:42

Ани Паунчева страда от левкемия

От Елена Кирилова

32-годишна жена от Пловдив се нуждае спешно от спешна трансплантация в чужбина, тъй като страда от левкемия, съобщава агенция "Фокус”.

Ани Паунчева се нуждае от 130 хил. евро, а семейството й не може да събере така необходимите й пари.

По думите на съпруга на болната Мирослав Паунчев жена му получила диагнозата след рутинни изследвания, направени седмица преди да роди. Единственият шанс на Паунчева е да й бъде направена костно-мозъчна трансплантация в Германия.

От клиниката дават надежда на болната, защото има 9 млн. потенциални донори на костен мозък. Сред тях може по-лесно да се избере такъв, който е съвместим. В България те са само 1500.

Към момента пациентката е подложена на химиотерапия, чиято цел е да стопира болестта. След като това се случи, ще бъде направена и самата трансплантация. Колкото по-бързо се случи това, толкова по-големи са шансовете за оздравяване.

Семейството на Ани вече е започнало да събира пари за операцията. В социалните мрежи се разпространява информация за случая и хората даряват дребни суми.

Според съпруга на болната тя няма ДМС номер за събирането на пари със смс-и, тъй като процедурата е изключително бавна и изисква Министерството на здравеопазването да даде своя отказ за финансирането й.

Всички желаещи да помогнат могат да го направят на откритата дарителска сметка на името на: Анна Николова Паунчева

Райфайзенбанк

BIC: RZBBBGSF

IBAN No:

В лева: BG74RZBB91551092359002

В евро: BG77RZBB91551492359012

Водещи

Най-четени