Москов отсече: Няма да вдигам здравните вноски 08.11 | 12:51

Заради новото правителство Реформаторският блок вероятно ще бъде ударен, смята той

От Теодора Кокаланова

Няма да се вдигат здравните вноски. По ресор "Здравеопазване" първата стъпка е въвеждането на електронното здравеопазване. Техническа готовност има в рамките на шест месеца, но заради закона времето ще е по-дълго. Това заяви новият министър на здравеопазването Петър Москов.

По думите му негов ангажимент ще бъде в края на 2015 година всеки български гражданин да има електронна карта и да се знае какво се случва с неговите пари, давани за здраве. "Факт е обаче, че това мнозинство вади от управлението ДПС, които стояха зад модела КОЙ", сигурен е Москов.

Относно това защо вчера (7 ноември) преди гласуването на структурата и състава на новото правителство в пленарна зала Москов отправи въпрос към Делян Пеевски: "А сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?", новият здравен министър отговори: "Да приемем, че ми беше пред погледа".

Според Москов заради новото правителство Реформаторският блок вероятно ще бъде ударен, защото много от избирателите им не виждат как в това управление ще се реализират съюзите, необходими за важните промени–например в правосъдието, съобщи Нова телевизия. "Засега нито една от основните политически граници на Блока не е поставена на компромис", подчерта Москов.

 

Водещи

Най-четени