Мъж напада за трети път лекари в Гоце Делчев 15.03 | 15:54

29-годишният Красимир избягва обаче да напада мъже лекари

От Кремена Бедерева

Мъж е нанесъл побой на лекарка, работеща в кабинета си в "Медицински център 1” Гоце Делчев. Това каза управителят на здравното заведение д-р Васил Даракчиев, предаде Радио "Фокус”-Пирин.

Инцидентът е възникнал вчера (14 март) преди обяд в сградата на бившата поликлиника в Гоце Делчев, която от години се нарича "Медицински център 1”. По думите на управителя на центъра, 29-годишният Красимир Толумски от гоцеделчевското село Господинци е влязъл в кабинет "Уши, нос, гърло” на д-р Мързеванова.

Въпреки че е влязъл съвсем кротко и възпитано, веднага след това се е нахвърлил върху нея и е нанесъл побой в областта на лицевата част на главата, както и на двете раменни стави. Освен това е нанесъл побой и на медицинската сестра Илиана Икономова. Това е третият случай, при който същото лице нанася побой на лекари – жени от "Медицински център 1” в Гоце Делчев.

Управителят д-р Васил Даракчиев обясни, че първият случай е станал преди няколко години и тогава е бил нападнат неврологът д-р Ерменкова.

Миналата година същото лице е нанесло побой и на д-р Махинчева в кабинета по гастроентерология. Според д-р Даракчиев, и след двата случая, лицето е било прегледано от психиатър в Благоевград, който е излязъл със заключението, че мъжът е психически здрав, но е малко по-агресивен и буен от обичайното.

"В интерес на истината той е много агресивен, защото за трети път напада медицински лица”, каза още д-р Даракчиев. За вчерашния случай е подадена жалба от страна на пострадалите д-р Мързеванова и медицинската сестра Икономова. Подадена е също жалба и от името на "Медицинския център 1” в лицето на управителя.

Жалбите са адресирани до Районно управление "Полиция" в Гоце Делчев, като в тях се настоява да се контролира достъпът на това лице до "Медицински център 1” и изобщо до здравните заведения в Гоце Делчев.

"Молбата ни към полицията е да се контролира достъпът до тези заведения чрез проследяване на пътя на лицето от личния лекар до кабинета в здравните заведения”, каза още д-р Даракчиев. Според него, явно психичните отклонения на мъжа са в посока към белите престилки и то към жени.

Досега не е имало случай, в който да нападне хирургични кабинети, където работят лекари мъже. "Издебва ги, когато са в гръб и проявява агресивност”, каза още д-р Даракчиев.

Водещи

Най-четени