Най-сетне: Нови линейки ще ни обслужват в цялата страна 24.09 | 13:47

Близо 2 млн. лева ще отидат за психиатричните болници

От Теодора Кокаланова

Министерски съвет одобри актуализация на бюджета на Министерство на здравеопазването с 11 млн. лева. Това заяви служебният здравен министър Мирослав Ненков след заседанието на Министерски съвет.

"Надявам се да ги похарчим коректно и умно", добави Ненков. Ненков обясни, че психиатричните болници са в крайно недобро състояние и част от тези пари ще отидат за ремонта им - близо 2 млн. лева.

Здравният министър подчерта, че средствата ще бъдат разпределени за всички пет болници, предаде агенция "Фокус". 7 млн. лева ще бъдат използвани за закупуване на между 56 и 61 линейки за страната.

"Те ще бъдат предоставени и ще бъдат използвани от РЗИ", посочи Мирослав Ненков. Между 1 и 2 млн. лева ще бъдат отделени за Трета градска болница и за "Св. Екатерина". 

Ненков уточни, заради неспазване на срокове и заради технически спецификации, Министерството на здравеопазването е загубило 24 млн. лева от инвестиционната програма на Министерство на финансите.

Министърът вече призна, че Спешна помощ има практически проблеми. По думите му понякога линейките возят починал човек, а това не е редно и се обсъжда "Съдебна медицина" да го прави.

Някои болници отказват да приемат пациенти, а апаратурата в линейките е или остаряла, или в голямата си част липсва. 

Водещи

Най-четени