Неделев не дебютира в Бундеслигата, издънки за лидерите 25.01 | 18:59

Майнц постигна победа като гост на Щутгарт, докато Борусия и Леверкузен се издъниха

От Краси Киров

Тодор Неделев не направи дебют в Бундеслигата този уикенд. Неговият тим Майнц 05 обаче се поздрави с много добра победа като гост на Щутгарт с 2:1.

Българският талант Тодор Неделев не попадна изобщо в групата на отбора, въпреки че се очакваше да бъде сред резервите. Най-вероятно все още българина не е постигнал нужната физическа подготовка, за да се включи наравно със своите съотборници в мача.

Двубоят започна по-добре за домакините, които сътвориха домакински натиск и в 11-та минута Мохамед Абделауе изведе "швабите" напред. В края на първото полувреме обаче Шинджи Оказаки възстанови равенството с гол в 40-та минута. Това не бе всичко в мача защото Бенедикт Залер донесе победата на Майнц с попадение в последната минута на мача. С тази победа Майнц отива на 8-ма позиция с 27 точки. Щутгарт пък пада до 11-то място с 19 точки.

Големи издънки за отборите в подножието на върха в Бундеслигата. Отборът на Борусия (Дортмунд) се изложи като домакин като стигна единствено до равенство 2:2 с гостуващия Аугсбург. Лошите новини за Юрген Клоп обаче дойдоха не толкова от равенството, колкото от съмненията за тежка контузия на Куба Блашчиковски, който напусна терена принудително (на снимката).

Иначе двубоят не започна толкова зле за домакините. Още в 5' Свен Бендер излезе зад защитата на Аугсбург и с глава засече дълго подаване на Марко Ройс, бележейки за 1:0. По ирония на съдбата обаче, именно Свен Бендер възстанови и равенството в срещата. В 56' халфът засече в собствената си врата центриране от десния фланг, връщайки гостите от Аугсбург в мача.

Десет минути по-късно трибуните на "Сигнал Идуна Парк" изригнаха, защото Дортмунд отново излезе напред в резултата. Домакините получиха правото да изпълнят пряк-свободен удар пред вратата на Хиц, а зад топката застана Нури Шахин.

Бившият футболист на Реал Мадрид завъртя кълбото в горния десен ъгъл на вратата и матира швейцарския страж за 2:1. По всичко изглеждаше обаче, че днес не е денят на Борусия Дортмунд. В 72' тимът на Аугсбург отново стигна до равенството, като този път точен бе резервата Джи Дон-Вон. 

Леверкузен, който е на второ място в класирането пък се издъни като гости на Фрайбург и загуби с 2:3. Срещата започна перфектно за Байер, които поведоха в 4-та минута с попадение на Ларс Бендер, който се разписа след пас на Емре Кан.

Адмир Мехмеди бе точен за 1:1 след подаване на Сорг в 27-та минута. "Аспирините" отново натиснаха и Симон Ролфс бе точен в 35-та минута след асистенция на Кастро.

Второто полувреме Фрайбурт стигна до равенството с гол на Джонатан Шмид. Леверкузен се опита да направи всичко въможно да стигне до победата, но вместо това Феликс Клаус бе точен в 90-та минута за Фрайбург и така донесе трите точки за своя отбор.

Така след подновяването на шампионата в Германия, Байерн (Мюнхен) е начело с 47 точки. Вторият Леверкузен има 10 точки по-малки и мач повече. Борусия (М) и Борусия (Д) пък имат по 33 точки.

Водещи

Най-четени