Новият здравен министър ще си има нов зам.-министър 28.03 | 15:52

Предстои да бъдат определени ресорите на всеки от зам.-министрите, съобщават още от МЗ

От Кремена Бедерева

От днес - 28 март, д-р Минчо Вичев е назначен за заместник-министър на здравеопазването, съобщават от ведомството.

Д-р Минчо Вичев завършва "Медицина” през 1974 г.  През 1983 г. получава специалност "Акушерство и гинекология”, а през 2005 г. - магистърска степен по "Здравен мениджмънт”.

Професионалният му път започва като участъков лекар, след което работи последователно като началник на АГ отделение и зам.-главен лекар в ОРБ-Русе. Работил е в Либия през периода 1991-1995 г.

От 1998 г. до заемането на поста заместник-министър д-р Вичев беше изпълнителен директор на "МБАЛ-Русе АД”.
Владее английски, арабски и руски език. Семеен, с три деца.

С попълването на ръководния екип на МЗ, в най-скоро време предстои да бъдат определени ресорите на всеки от заместник-министрите. Тази информация ще бъде незабавно предоставена на медиите и на гражданите.

iNews припомня, че Десислава Атанасова бе назначена за министър на здравеопазването, след като д-р Стефан Константинов си подаде оставка.

Скандалът около цените на лекарствата доведе до този естествен развой и рокади в министерството. Изразходваните средства от страна на НЗОК, която е платила 6 млн. лв. повече през 2011 г. в сравнение с 2010-та за лекарства, доведоха до коментари и дори закани от страна на премиера Борисов, че здравният министър "ще си отиде, ако не влезе в час".

За някои от медикаментите Касата плащала десетократно по-висока цена, а здравният министър твърдеше, че не бил информиран за това. 

Управител по това време бе отстранената заради скандала с бонусите Нели Нешева, а председател на Надзорния съвет - уволненият здравен зам.-министър Гергана Павлова.

Нешева твърди, че е информирала здравното министерство – причината била липсата на методика за договаряне на лекарствата. А Гергана Павлова изнесла специален доклад, с който е информирала д-р Константинов за високите цени на лекарствата

 

Водещи

Най-четени