Някои хитринки от ММА бойците 27.09 | 08:40

Храненето, тренирането на мозъка и стабилният сън са сред най-важните неща

От Лазар Тодоров

Майк Долс е треньор и боец, който е прекарал последните двайсетина години в тежки тренировки. Спортните му програми са минали през над 100 ММА бойци. Тренировките, които разработва, не са просто с цел усъвършенстване на техники или бой в стойка, а са по-скоро базисни - правилно хранене и правилно натоварване. Неговата програма е наречена UFC Fit. Ето част от основните направления, които ще ви се сторят интересни.

1. Храната е много важна

Яденето на истинска храна може да има доста изненадващи ефекти. Плодове, зеленчуци, животински протеини действат много положително на организма. Вместо да броите калории, насочете се към съдържанието на продуктите.

2. Хранете се на всеки 2-4 часа

Заменете обилните хранения нарядко с по-малки и по-начесто порции. Честото хранене осигурява на организма гориво, държи високи енергийни нива и засилва метаболизма.

3. Яжте, за да се заситите, не за да преядете.

Основният съвет тук е: "След като се нахраните, трябва да можете да станете от масата и да сте активни веднага. Ако свършите с яденето и имате чувството, че не можете да се мръднете, значи сте преяли." Да, това е усещане, което ще придобиете след време. За начало започнете да се храните по-бавно. Така ще усетите, че сте се нахранили.

 

Другите съвети и малки хитрости за подобряване на организма и за постигане на страхотна форма разберете в Div.bg.

Водещи

Най-четени