Общественият съвет на Фонда за лечение на деца ще разглежда спешни молби 18.05 | 12:18

Това ще е третият опит за заседание на съвета след арестите във фонда на 20 април

От iNews.bg

Общественият съвет на Фонда за лечение на деца трябва да проведе заседание днес от 13.00 часа. Това ще е третият опит за събиране на съвета след арестите на целия екип на Фонда и смяната на ръководството му на 20 април поради сигнали за злоупотреба с обществени средства.

Очаква се днес, освен новопостъпилите случаи, Общественият съвет на Фонда да разгледа молбите на близо 40 деца, чакащи одобрение на лечението си още от 20 април. Тогава ГДБОП арестува администрацията на институцията минути преди началото на заседанието на Съвета и така осуети подпомагането на около 60 деца.

17-те най-спешни от тях бяха гласувани още на следващия ден в извънредно заседание, свикано от новоназначения директор проф. Владимир Пилософ. Седмица по-късно беше свикано заседание за разглеждане на останалите, но кворум така и не беше събран.

Насроченото за 11 май заседание пък бе отложено от новата администрация на Фонда без никакво обяснение за това, посочва БНР.

Междувременно членът на Обществения съвет Красимира Величкова каза пред BIT, че има онкоболни деца, които са били одобрени за медикаментозно финансиране на извънредното заседание на 21 април. Случаите им обаче не са били описани в протокола от заседанието.

Днес се очаква и отговор от администрацията на Фонда дали лечението на тези деца е започнало.

 

 

Най-четени