Опасно ли е лепилото, което се продава по търговските мрежи? 12.02 | 13:25

Здравните инспектори в Разград започнаха масови проверки

От Теодора Кокаланова

Проверки за опасни за здравето стоки в търговската мрежа извърши Регионалната здравна инспекция в Разград. Строгият контрол се наложи след постъпила информация от Комисията за защита на потребителите за наличието на опасно за здравето лепило, съобщи директорът на дирекция "Обществено здраве" д-р Ася Генева.

Според експертите лепилото съдържа вещество, вредно за здравето, и при нанасяне може да предизвика нежелани реакции. Само от началото на месеца инспекторите от отдел "Държавен здравен контрол" са извършили 77 проверки на територията на областта, допълва БТА. 

Проверени са 14 магазина от типа "Всичко по един лев", 12 книжарници, 29 магазина за промишлени стоки и 22 щандове за промишлени стоки. При направените проверки не е установено наличие на въпросното лепило.

Инспекторите от Регионалната здравна инспекция ще следят и за в бъдеще за наличието на този продукт на пазара, отбеляза д-р Генева. Тя допълни, че при откриването на опасния продукт ще забранят реализацията му и ще уведомят незабавно Министерството на здравеопазването.

Водещи

Най-четени