Оранжеви плодове за здраво сърце 06.01 | 15:10
В оранжевите плодове и зеленчуци се съдържат специални антиоксиданти, които са полезни за сърдечно-съдовата система. До този извод са достигнали изследователи в САЩ, пише Mig.news.
Когато човек се храни, количеството на свободните радикали – молекули, които предизвикват възпалителна реакция, в кръвта му се покачва.
Ако това се случва в течение на дълго време, расте и рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания.
Но ако след основното хранене човек изяде един или два оранжеви плода, от антиоксидантите, съдържащи се него, организмът в продължение на няколко часа получава защита от свободните радикали.
Американски учени са установили няколко комбинации от антиоксиданти, които работят най-добре заедно: това са съединенията хесперидин и нарингенин, които се съдържат в портокалите и портокаловия сок, както и в много други оранжеви зеленчуци и плодове.
Водещи
-
Зафиров: Оставката на кабинета в момента не е на дневен ред
"БСП на този етап няма причина да преосмисли участието си в управлението", подчерта...
06.12 | 13:20
-
Любен Дилов-син: Политически е изгодно да подадем оставка, но държавата има нужда от бюджет
Новата финансова рамка ще се хареса, смята той
06.12 | 13:00
-
Свлачище блокира движението по пътя Асеновград - Смолян
В град Пловдив са наводнени кръстовища
06.12 | 12:40
Най-четени
-
Празнуваме Никулден! Ето какви са поверията и какво не се прави
Вижте и какви са задължителните тратициина този ден
06.12 | 09:00
-
Корабът край Ахтопол остава блокиран
Лошото време още не позволява евакуация на екипажа на танкера
06.12 | 11:40
-
Украински дрон се вряза в небостъргач в Грозни
Рамзан Кадиров съобщи, че няма пострадали
06.12 | 10:40