От 1108 тествани в Пловдив 12 имат антитела срещу коронавируса 15.06 | 16:32

Половината от тях са служители в рисковите структури

От iNews.bg

Не сме сбъркали, че избрахме Пловдив. Имаме една средна за страната заболеваемост, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на пресконференция в града под тепетата. На нея той представи резултатите от проведеното представително проучване за COVD-19 по метода ELISA, предаде БГНЕС.

Пловидвчани реагираха интелигентно и ни позволиха да използваме тези данни в научните доклади, съобщи д-р Кунчев и добави, че 22 души от РЗИ са работили денонощно през последните дни и благодарение на тях се извършиха всички тестове.

11 бяха и доброволците, които оказаха пълно съдействие. 58 хиляди лева струва проучването, посочи още д-р Кунчев. Със средставата са закупени тестовете, които, по думите на главния здравен инспектор, са 99,9% сигурни.

Проучването е протекло в шестте района в Пловдив. 1108 души са се съгласили да участват в проучването, 553 са дали кръв. 12 души са показали наличие на антитела, като 6 от тях са служители в рискови структури, а други 6 – представители на случайната извадка.

Водещи

Най-четени