Отбелязваме Световния ден на сърцето 29.09 | 09:47

БЧК и Дружеството на кардиолозите разясняват рисковете и начините за превенция срещу хипертония

От iNews.bg

На 29 септември (петък) – Световен ден на сърцето, от 10:00 до 13:00 часа в град Копривщица ще се проведе ежегодната съвместна инициатива на БЧК и Дружеството на кардиолозите в България. Кампанията, посветена на Световния ден на сърцето, ще има за цел да информира гражданите за същността на сърдечните болести и начините за превенция. Тази година тя е озаглавена "Артериалната хипертония, като основен рисков фактор за предсмъртно мъждене", съобщиха от БЧК.

Съвместната инициатива ще премине под патронажа на кмета на Копривщица – г-н Генчо Герданов. Четири ще са основните пунктове в града, където ще се проведат беседи за причините и рисковете от високото кръвно налягане и връзката му със сърдечните болести. Локациите са следните: общината, централния площад, здравния център и пенсионерския клуб. Основната цел на тази инициатива е да насочи вниманието на хората към сърдечните болести и да ги насърчи превантивно да контролират и предпазват себе си, чрез здравословен начин на живот.

Допълнителна информация за методите и възможностите за това, гражданите ще получат от подробните материали на Дружеството на кардиолозите, които доброволци на БЧК ще раздават в рамките на събитието. На разположение на жителите ще бъде и специализирана, съвременна апаратура на швейцарската компания Microlife, притежаваща Afib технология, одобрена и препоръчана от Българската лига по хипертония и Дружеството на кардиолозите в България. Всеки от присъстващите ще може да измери кръвното си налягане безплатно и да се информира за състоянието си.

Водещи

Най-четени