Пловдивската прокуратура се самосезира за починалото дете 22.11 | 18:14

Установяват се всички обстоятелства около случая

От Мая Александрова

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира за починалото бебе.

"Установяват се всички обстоятелствата около случая с починалото момче на година и половина", каза зам. окръжният прокурор Галин Гаврилов.

В началото на седмицата детето е водено два пъти в спешното детско отделение на Университетската болница, а по-късно е постъпило за лечение в "Св. Мина", където е починало от тежка бронхопневмония, сърдечна и дихателна недостатъчност.

От Университетската болница "Свети Георги" заявиха, че са извършени два прегледа на болното дете, но не е било сметнато за нужно то да бъде хоспитализирано.

Спешна проверка в "Св. Мина" показва, че след приемането му там веднага е назначено адекватно лечение. Имало е объркване със самоличността на детето, защото роднините са представили акт за раждане на друго дете на същата възраст, предаде dariknews.bg.

По-рано днес и министърът на здравеопазването Таня Андреева обяви, че болницата "Свети Георги" ще бъде проверена заради случая.

Вчера стана ясно, че момченце на година и половина е починало, след като било върнато от лекарите в спешния център на УМБАЛ "Св. Георги".

Водещи

Най-четени