Повишават качеството на медицинските услуги в "Майчин дом" 01.10 | 17:31

204 акушерки и санитарки ще бъдат обучени, как да повишат качеството на работа

От Ивелина Георгиева

204 акушерки и санитарки ще бъдат обучени как да повишат качеството на медицинските услуги в столичния "Майчин дом”, съобщават от лечебното заведение.

В продължение на 20 месеца 27 акушерки и санитарки от най-голямата АГ болница в страната ще бъдат обучени как да мотивират персонала за по-добри резултати.

След завършване на обучението си, те ще поемат обучението на 104 акушерки и 100 санитарки по направление за повишаване качеството на медицинските услуги. То ще се осъществи на база разработени кариерни планове и открити потребности в хода на работата.

Професионалното усъвършенстване на служителите в "Майчин дом" е по проект "Повишаване качеството на медицинските услуги чрез развитие на човешкия капитал”.

Той се финансира от Европейския социален фонд чрез Агенцията по заетостта.

В проекта е включена и още една дейност - създаване на библиотека, която да бъде и място за отдих и почивка на лекари и акушерки.

Освен за ремонт и оборудване средства са заделени и за попълване на библиотечния фонд със специализирана литература. Общата стойност на проекта е 147 хиляди лева.

Водещи

Най-четени