Почивка, по-кратка от седмица изобщо не е почивка 23.08 | 15:13

Стресираните хора не я усещат изобщо...

От Мартина Панайотова

Четири дни, осем часа и 24 минути са необходими за типичния претоварен служител, да се отпусне напълно по време на почивка, пише в. Daily Express, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на сайта за набиране на кадри Monster.co.uk.

Допитването разкрива, че късметлиите, които се "настройват на почивна вълна" само след един ден, са едва 12 процента. За сметка на това 18 процента от стресираните служители така и не успяват да се откъснат от професионалните проблеми и да си отпочинат напълно.

За много хора се оказва трудно да не мислят по служебни въпроси дори по време на почивка.

Авторите на проучването са установили, че уикендът изобщо не е достатъчен, за да се възстанови човек от стреса в службата, пише БТА.

Над 30 процента от участниците в допитването споделят, че за да се разтоварят, са им необходими пет дни, докато на 40 процента им стигат четири дни.

"Липсата на достатъчно време за почивка води до т.нар. синдром на професионално изчерпване, който в дългосрочен план може да се окаже изключително вреден за служителите", казва Майкъл Джентъл от сайта, поръчал проучването.



Водещи

Най-четени