Предлагат Пламен Цеков за шеф на НЗОК 27.03 | 17:35

Той е народен представител от ПГ на ГЕРБ

От Кремена Бедерева

Предложението на Парламентарната група на ГЕРБ за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е Пламен Цеков. Това бе обявено на брифинг след заседание на Парламентарната група, предаде Агенция "Фокус”.

Цеков е народен представител от ПГ на ГЕРБ. НЗОК е без директор, след като на 22 февруари 2012 г. парламентът прие оставката на д-р Нели Нешева заради скандала около бонусите.

Постът управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е не толкова горещ, колкото - отговорен, коментира Цеков. Касата е натоварена със страшно много очаквания и това, което за момента успяваме да кажем на обществото е, че освен прозрачна, дейността на Касата трябва да бъде и разбираема, каза д-р Цеков.

"Сами си давате сметка, лекарствата - как се формират цените им, колко объркана беше самата методика. Това, което ще бъде моя цел, е именно прозрачност, разбираемост и да знае всеки един - какво може да очаква от Касата; тоест да не бъде натоварена с повече очаквания от това, което тя може да даде", каза д-р Пламен Цеков

iNews припомня, че през последните дни в медиите се спрягаха най-различни имена за директор на Касата, като имената на Калина Пенчева, заместник на подалата оставка Нели Нешева, бившият шеф на касата и консултант на БЛС Димитър Петров и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

"Ще заложим на професионализма и познаването на институцията. Моментът е сериозен", заяви зам.-председател на комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова преди дни.

 

Водещи