Приключват ремонтните дейности на "Майчин дом" 17.01 | 15:14

На Бабин ден ще бъдат открити реновираната централна анимация и оперативен блок

От Елена Кирилова

Празникът на родилната помощ в АГ-болница "Майчин дом” ще бъде отбелязан с реновирана централна реанимация и оперативен блок, съобщават от здравното заведение.

Официалното откриване е планирано за 21 януари, познат още като Бабин ден. С това ще бъде финализиран проектът "Енергийна ефективност” на цялата сграда на болницата.

Извършени са строително-ремонтни дейности и частично оборудване в едно от болничните звена. Общата стойност на проекта е 1 031 652 лева. 684 559 от тях са от Министерството на здравеопазването. Останалата сума пък е от приходите на здравното заведение.

Средствата, изразходвани по проект "Енергийна ефективност” са изразходвани 593 455 лева, а финансирането е станало чрез кредит.

15-етажната сграда на болница е с подменена дограма. Направена е топло- и хидроизолация на покрива на поликлиниката. Благодарение на това се очаква разходите на здравното заведение да спаднат с 27,3 на сто. Тази мярка пък ще намали емисиите на въглероден диоксид с 522 тона.

На Бабин ден двама онкогинеколози ще получат почетната награда "Златни ръце”. Тази година нейни носители са доц. Божидар Славчев и доц. Никола Василев. Номинирана е и акушерката Нора Цанкова. Вече 13 години тя работи в Родилна зала на "Майчин дом”.

Водещи