Продължават безплатните прегледи за кожни заболявания 15.11 | 10:25

По време на кампанията пациенти ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и алергологични тествания

От Силвия Стоядинова

Продължава записването за безплатни прегледи в рамките на Втората национална кампания ”Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания”, която ще продължи до петък, 19 ноември. Тя обхваща най-големите университетски дерматовенерологични клиники в страната – в София, Пловдив, Стара Загора и Плевен, съобщават от ВМА.

По време на кампанията пациентите ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и алергологични тествания, отново без болния да заплаща за това. Освен безплатните консултации цел на кампанията е да популяризира проблема за алергичните кожни реакции, както и възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания.

Тази година специален акцент ще бъде поставен на професионалните алергични кожни заболявания. Националната кампания е под егидата на Българското дерматологично дружество (БДД) и е част от инциативата на Европейската академия по дерматология (EADV) - Еuroprevention campaign “healthy skin @work”, която координира националните инициативи. Целта е да се запази кожата от вредните влияния на професионалната и околна среда и да се лекува вече увредената от тези фактори кожа. Кампанията се опитва да привлече вниманието на всички към профилактика на кожните заболявания, навременно лечение и целенасочени грижи. Одобрена в Европейския Парламент през 2009, паневропейската кампания обединява усилията на дерматолози и политици за предпазване от професионални кожни заболявания.

Безплатните прегледи ще се извършват на пациенти с кожни алергични оплаквания, записали се предварително на следните телефони:

София, Военномедицинска академия, Катедра по Дерматология, венерология и алергология:

записване на телефони 02/92-25-430

алергологичен кабинет – поликлиника

Пловдив, Катедра Дерматология и венерология:

записване на телефони 032/60 22 68

алергологичен кабинет – поликлиника

Плевен, Клинична база, Кожна клиника

записване на телефони 064/88 66 22

диагностично-консултативен кабинет

Стара Загора, УМБАЛ „Стара Загора”, Клиника по кожни и венерически болести:

записване на телефони 042/66 44 45

диагностично-консултативен кабинет

Водещи

Най-четени