Пушачи и непушачи заедно в подкрепа на забраната 16.12 | 09:51

Отново протест в подкрепа на забраната за тютюнопушене на закрито

От Кремена Бедерева

Гражданска инициатива "България без дим" и неправителствената коалиция "За живот без тютюнев дим" организират митинг "Забрана без отмяна… елате на езерото Ариана!" днес от 11 ч.

Събитието е под надслов "Пушачи и непушачи заедно в подкрепа на забраната" и ще представлява митинг в подкрепа на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

Протестът е и срещу манипулативните искания за либерализирането й. Ще участват: д-р Гергана Гешанова, координатор на коалицията "За живот без тютюнев дим", Йордан Дичев, собственик на "Бар на плажа" в София,  Деница Сачева, Международен институт за здравеопазване и здравно осигуряване, и известни личности, участващи в кампанията "С хвърчило на снимка" в подкрепа на пълната забрана за тютюнопушене http://bezdim.org/blog/2012/02/14/photo_faces.

Преди няколко дни членове на Гражданска инициатива "България без дим" и Коалиция без тютюнев дим с ходенето назад изразиха притесненията си да се разреши тютюнопушенето в заведения.

Впоследствие, с пълно единодушие членовете на здравната комисия в парламента отхвърлиха промените в Закона за здравето, целящи отмяна на пълната забрана за тютюнопушене.

 

 

 

Водещи

Най-четени