Сандвич с люто - и край на махмурлука 02.08 | 13:38

"Адският" сандвич се приготвя със сос от двата вида най-люти чушки в света

От Кремена Бедерева

Майстор-сандвичар от Великобритания е повел борба срещу махмурлука с нестандартно оръжие - най-лютия сандвич в света, пише в. Daily Star.

Сандвичът "Пламтящ ад", приготвян от Саймън Наш от Лачфорд, заковава на 2,3 милиона единици скалата на Сковил, измерваща лютивостта на пипера. За сравнение - пиперливостта на соса Табаско е между 2500 и 5000 единици.

"Адският" сандвич се приготвя със сос от двата вида най-люти чушки в света - Тринидад Скорпион и Бхут Джолокия. Останалите му съставки са дебело парче месо, лук, скромните по лютивост чушки халапеньо и поръсено с чили сирене чедър. Сандвичът е толкова лют, че когато го приготвят, служителите на Наш си слагат гумени ръкавици, допълва БТА.

Саймън Наш разказва, че идеята за "адския" сандвич го осенила, след като служителите му поискали нещо "по-силно" срещу махмурлук. Наш е предложил безплатни сандвичи за една седмица на смелчагата, който успее да се пребори с творението "Пламтящ ад" за по-малко от десет минути, въпреки че подобно предизвикателство спокойно може да бъде описано като "самоубийствено".

Водещи

Най-четени