Светлозара Илиева оглави Агенцията за медицински одит 23.04 | 16:18

Досега тя е била директор на дирекция в агенцията

От Андриян Георгиев

Д-р Светлозара Илиева е новият директор на Изпълнителна агенция "Медицински одит” (ИАМО), съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Илиева е назначена от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова.

Досега тя е заемала длъжността директор на дирекция "Контрол на снабдяването и потреблението на лекарствените продукти в лечебните заведения” в ИАМО.

Завършила е медицина в МУ-София, работила е като лекар-ординатор в Четвърта МБАЛ-София и като асистент в УМБАЛ "Царица Йоанна”.

Има две специалности – по вътрешни болести и болести на обмяната и хранене, както и завършена магистратура по "Здравен мениджмънт”. Специализирала е в Полша и Русия.

В периода 2001-2010 г. е работила в Здравната каса последователно като главен експерт в дирекция "Медицински дейности” и началник-отдел в дирекция "Договаряне, методология и контрол на извънболничната медицинска помощ”.

iNews припомня, че предишният директор на ИАМО доц. Златица Петрова беше освободена на 26 януари от предходния здравен министър Стефан Константинов. Мотивът му беше, че трябвало да се промени начинът, по който се управлява ведомството, и да се оптимизира дейността на агенцията. 

Преди време Министерството на здравеопазването започва проверка на работата на ИАМО. Причината за проверката беше констатирани пропуски в доклад, подготвен от агенцията, за нарушения в болница "Св. Иван Рилски".

Също така във ведомството били раздавани нерегламентирани материални стимули. 

Водещи

Най-четени