След година застой лекарите се договориха с касата 28.02 | 14:38

Семерджиев изтъкна заслугите си и атакува тоталитарния стил на Москов

От iNews.bg

Българският лекарски съюз (БЛС) се договори с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и подписа Национален рамков договор за 2017 г. Процедурата бе осъществена днес в сградата на Министерството на здравеопазването, предаде Дарик.

Служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев изтъкна заслугите си за подписването на рамковия договор между касата и съсловието и не пропусна да атакува предшественика си д-р Петър Москов, който миналата година не успя да постигне договореност със съсловието. Той негласно обвини Москов в "команден стил" и "тоталитарен модел" на управление на здравеопазването.

"За подписването на договора бе положен колосален труд. Избягахме от административно командния модел и се върнахме при договорното начало. България вече не е тоталитарна държава и не може един човек да определя всички правила", заяви Семерджиев по адрес на Москов.

Председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев на свой ред изрази удовлетвореност от условията в новия договор. Според него документът от една страна е дал началото на тенденция за увеличаване на значимостта на извънболничната помощ, а от друга е дал почва да се стопира дефицитът на средства в системата.  

Водещи

Най-четени