След трагедията! Психолози влизат в клас 25.02 | 13:05

Създадена е мобилна кризисна група от експерти, които да говорят с децата в 52 ОУ

От iNews.bg

След трагедията в 52 ОУ "Цанко Церковски", при която 11-годишно момиче почина след удар  в корема, бе създадена мобилна кризисна група от психолози. Експертите ще започнат да влизат в класните стаи на учебното заведение още в понеделник, за да помогнат на съучениците на пострадалото дете да се справят с травмата от случилото се, съобщи директорът на школото в Бояна Динко Калапиш пред bTV.

Това, което се знае до момента за инцидента, е, че момичето било ударено от свой връстник в корема по време на игра, каза пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

"11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава, вика се "Бърза помощ" правят се опити за оказване на първа медицинска помощ - не са успешни и детето е откарано в "Пирогов". Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след  около час и половина почива в "Пирогов", изложи изяснените факти той.

Според лекарите детето е било със счукан черен дроб.

"Има образувано следствено дело, продължават процесуално-следствени действия. Първо трябва, след извършване на аутопсията, да се установи причината за смъртта и вече оттам да се изясни фактическата обстановка към момента", уточни още Маринов. 

Докато се борели за живота на детето, майката била съвсем близо до училището. Тя чака дъщеря си отвън.

Водещи

Най-четени