Столичани ще си избират лекар по нета 11.10 | 16:23

Общината пусна специален портал за медицински прегледи

От iNews.bg

Софиянци вече ще ходят на лекар, след като го изберат по интернет. Новият здравен портал на Столична община дава възможност да намерим специалист, да проверим работното му време и място, а след това и да си запишем час за преглед. В онлайн платформата на сайта на общината са включени 37 здравни заведения и близо 800 лекари, предаде "Дарик".

За да се ползва услугата, първо е необходима регистрация. Един потребител може да си запази най-много пет прегледа при специалист и има право да откаже също пет. При посещението съответния час се маркира от лекаря като посетен. Ако пациент не изпълни нито една от направените резервации и умишлено блокира часове, профилът му ще бъде премахнат. Зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов заяви, че по този начин се ограничават дългите опашки в болничните коридори.

"Порталът представлява една система, през която всеки регистриран потребител може да получи информация за общинските лебечни заведения в града, може да получи информация за  специалистите, да си запази час на който да отиде на преглед при специалистите и да можем да избегнем струпването на хора, чакането, неудобството", обясни Барбалов.

Водещи

Най-четени