Студенти лекуват болни плюшени мечета 13.02 | 07:40

Инициатива помага на деца да преодолеят страха си от лекарите

От Елена Кирилова

Инициативата "Болница за плюшени мечета” ще бъде организирана за втори път, за да помогне на децата да научат повече за хигиената, здравословното хранене и за случващото се в болниците, съобщават организаторите.

Събитието ще се проведе на 23 февруари в Гранд МОЛ във Варна, благодарение на Националния алианс на хората с редки болести и Асоциацията на студентите-медици в България.

Малчуганите могат да донесат мечетата си за преглед между 11 и 13 ч., а на мястото ще могат да се запознаят с младите лекари. Те от своя страна ще им помогнат да преодолеят страховете от медицинските манипулации и белите престилки.

По време на игрите пациенти ще бъдат плюшените мечешки, а студентите по медицина от варненския Медицински университет ще влязат в ролята на "мечешки доктори”.

"Болница за плюшени мечета” се организира в рамките на международен проект, организиран в цял свят. За да няма сърдити, в чакалнята децата ще могат да научат нови интересни и занимателни игри. В рецептите пък ще се предписват не лекарства, а бонбони.

Водещи

Най-четени