Тайната на "френската диета" се крие в сирената 09.08 | 11:35

Консумацията на мляко и на сирена предпазва хората от сърдечносъдови болести, ускорява метаболизма и помага да не се трупа наднормено тегло

От iNews.bg

Датски учени откриха тайната на "френската диета", съобщи научният сайт videnskab.dk, цитиран от БТА. Тя се крие във френските сирена, които са не само вкусни, но и полезни за здравето.

 

Медиците винаги са недоумявали защо въпреки обилието от ястия, богати на масло, въпреки сирената и големите количества вино, характерни за националната кухня на Франция, жителите на страната рядко са с наднормено тегло и почти не страдат от болести на сърдечносъдовата система.

 

По данни на сайта, изследователи от университетите в Орхус и Копенхаген са стигнали до извода, че колкото и да е странно, именно сирената помагат на французите да нямат високи нива на холестерола.

 

Резултатите от изследванията им са потвърдили, че консумацията на мляко и на сирена стимулира отделянето на соли на маслената /бутанова/ киселина в организма. А това предпазва хората от сърдечносъдови болести, ускорява метаболизма и помага да не се трупа наднормено тегло.

Водещи

Най-четени