Тайните на колбасите 27.06 | 08:32
Какво е трансглутаминаза?
Храната ни е жизненонеобходима. Но често не се замисляме, какво точно слагаме в устата си, когато сме гладни. Тогава бихме изяли всичко!
В днешно време обаче рядко знаем със сигурност какво точно ядем. Преработката на храната вече се е превърнала в изкуство. С цел да се привлече вниманието на клиента и да се увеличи печалбата, какви ли не трикове се използват.
Те могат да бъдат безобидни, но може да се окажат и животозастрашаващи.
Предлагаме ви да научите какво е трансглутаминаза. Това на разбираем език е лепило за месо. То участва в производството на всякакви колбаси.
Целта на въпросния ензим е именно слепването на протеините.
Използва се и в производството на имитационното рачешко месо (ролца от раци), рибни "пръсти", както и в подобряването на сурими и шунка.
Вижте за какво още се използва трансглутаминаза в Kulinar.bg.
Водещи
-
Зимни условия и празничен трафик: АПИ с важни указания към шофьорите
Ограничението не се отнася за превозните средства, извършващи обществен превоз на пътници.
24.12 | 17:20
-
Изграждат станции за зареждане на електромобили по „Тракия“
Срокът за завършване на проектите е между 12 и 30 месеца
24.12 | 17:00
-
Какви послания отправи папата в навечерието на Коледа?
В юбилейната за католическия свят година и първа Коледа за папа Лъв XIV, той отправи послания...
24.12 | 16:20
-
Бъдни вечер край морето в Бургас: Водолази от цялата страна търсят подаръци на морското дъно
Вместо паричка в баница, участниците търсят делва с жълтици, в която са скрити късметите
24.12 | 15:59
Най-четени
-
Какво да присъства на трапезата на Бъдни вечер
Насладете се на коледната магия като разгледате тези чудни ястия:
24.12 | 10:16
-
Времето около Коледа и Нова година може да ни покаже каква ще е следващата година
Ето какви са едни от най-популярните поверия.
24.12 | 09:59