Тези ваши навици ви вредят 13.02 | 10:00

Американски лекари започват проучване относно навиците ни и до колко те вредят на здравето ни

От iNews.bg

Американски лекари започват проучване относно навиците ни и до колко те вредят на здравето ни.

Едно от най-изненадващите открития е, че бутоните в асансьора са един от най-големите приносители на вируси, пише хърватското издание 24sata.

И колкото и да се опитваме да живеем здравословно, нашите навици могат сериозно да попречат за осъществяването на тази цел.

Друг лош навик е предвижването по ескалатори или с асансьори. Особено когато става въпрос за 1-2 етажа. Eкспертите съветват да ходим пеш.

Според лекарите изкачването на стълби активизира мускулите, ускорява пулса, а в дългосрочен план оказва добър ефект върху сърдечната дейност и кръвоносните съдове.

Освен предимствата, едно изкачване на стълбите във вирусните сезони е от полза, защото по този начин ще се предпазим от разпространяване на вируси в тесни пространства, като асансьорите.

А за още по-голяма сигурност и превенция от разпространение на вируси мийте ръцете си често.

Друг вреден навик, който може да повлияе негативно на здравето ни е пиенето на кафе след 14 часа.

Според учените няма нищо лошо в това да се будите с чаша топло кафе, но ако употребявате напитката следобед, вероятността да навредите на здравето си е много голяма.

Кофеинът употребяван след 14 часа, колкото и да не го усещаме, може да навреди сериозно на качествения сън, който от своя страна е необходим за възстановяването на тялото.

Без спокоен сън тялото ни не отпочива, а с това може да си докараме хронична умора.

Не пипайте лицето си.

Най-лошото нещо, което можете да си причините е да замърсите лицето си, при опит да отстраните онази пъпка, която се появила преди важна среща. Колкото и да ви е неприятно, по добре да сте на среща с пъпка, отколкото с проблемна кожа след това.

Дерматолози предупреждават, че изстискването на пъпките с ръка може да пренесе бактериите от ръцете ви в кожата. А с това да я замърсите още повече.

Внимавайте при избора на сутиен – изборът на точен размер е много важен.

Трябва да сме много внимателни, когато купуваме сутиен, защото той трябва да придържа много добре бюста.

Ако изборът не е правилен, а сутиена не придържа добре бюста ще доведе до натоварване на врата, гръбначния стълб, а с това -  главоболие и дори гръбначно изкривяване.

Тези проблеми най-често се забелязват при жените с по-голям бюст, но това не изключва и жените с по-малък.

Изберете фитнеса вместо хапчетата за отслабване.

Хапчетата за отслабване в много от случаите са прекалено скъпи, а загубата на тегло, която отчитате не е излишни мазнини, а вода.

Когато спрете употребата на хапчетата водата в тялото се натрупва отново, а новите панталони рязко отесняват.

Специалистите съветват да се консултирате с диетолог, за да ви изготви режим, който е най-подходящ за вас. Друг добър подход при борбата с излишните килограми е храненето с плодове и зеленчуци, както и физическите упражнения.

Миенето на зъбите само с четка и паста не е достатъчно.

Експерти твърдят, че много често бактериите се крият на места, до които четката не може да достигне. Задържайки се по зъбите, в най-добрия случай, ще предизвикат кървене на венците.

Експертите съветват да почистваме зъбите и с конец, защото в противен случай бактериите, които се съдържат в устната кухина, могат да проникнат в кръвта и от там да се разпространят из цялото ни тяло.

Водещи

Най-четени