Това се казва дух: оперираха 101-годишна баба 01.12 | 15:20

Възрастната жена легнала под скалпела заради проблеми с тазобедрената става

От Гергана Златкова

101-годишна жена беше оперирана успешно в ортопедичното отделение на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в Лом. Сложната операция на тазобедрена става е извършена от екипа на д-р Красимир Кръстев.

Врачана Атанасова от село Медковец, или баба Цана, както я наричат близки и приятели, се чувства добре и вярва, че всеки ден за човека е дар от Бога.

Тя е наследница на хайдушки род, а дядо й е племенник на княза на някогашната Ломска кааза, легендарния хайдутин Иван Кулин, съобщава tribali.info.

101-годишната баба Цана споделя, че е учена да прощава и винаги да отстъпва пред агресията. Никога и за нищо не завижда на другите хора, а вместо на самата себе си, пожелава добро да се случи "на всички, които живеят на тая Земя".

С доброта и с любов за бързото възстановяване на баба Цана се грижи и една от дъщерите й - Иванка Костова. Благодарна за привилегията да има майка на 101 години, жената си спомня, че никога през живота си не е чула родителите си да повишават тон или да използват груб език в своите взаимоотношения.

Водещи

Най-четени