Трикове за бързо отслабване (ЧАСТ ІІ) 21.01 | 13:03

Обърнете внимание и на тренировките

От Боян Кърпачев

Тренировките са също толкова важни, колкото и правилното хранене, когато се борите с излишните килограми.

Човешкото тяло запазва своето тегло, когато приетите калории се равняват на изразходените. Всяко нарушение на този баланс води до увеличаване или намаляване на килограмите. Точно поради тази причина трябва да изгаряте повече калории, отколкото приемате, когато се опитвате да отслабнете.

Тренировката

Тренировките са втората важна част от борбата с излишните килограми. Колкото повече калории изразходите по време на упражнения, толкова повече мазнини ще стопите. Невинаги обаче ще успявате да посещавате ежедневно фитнеса. Затова ви предлагаме няколко съвета и упражнения за отслабване, които може да се извършват дори у дома.

- Ако досега не сте се занимавали активно с упражнения, започнете с ходене или бягане. Ако нямате стимул, вземете си куче. Така задължително ще имате по две тренировки на ден.

- Използвайте стълбите, вместо да се качвате с асансьора.

- Прости упражнения като коремни преси, лицеви опори и клекове също могат да се правят вкъщи.

- Вървете пеш всеки път, когато можете. Оставете колата и използвайте краката си.

- Ходете на работа с колело.

- Бъдете активни всеки ден.

И за финал – един от най-важните съвети за загуба на тегло: спете поне 7-8 часа през нощта. Това е от съществено значение за правилното функциониране на тялото.

Следвайте тези бързи трикове за отслабване и на добър час в битката с килограмите. Не забравяйте, че трябва да се самонаграждавате при всеки постигнат успех. Това определено ще ви помогне с мотивацията.

Водещи