Трикове за бързо отслабване 20.01 | 12:12

Важно е да започнете оттам, че има 2 основни фактора, които регулират теглото

От Боян Кърпачев

Ако един бърз поглед в огледалото вие достатъчен да прецените, че сте качили няколко килограма, то е нужно да вземете бързи мерки, за да обърнете процеса в своя полза. Този път обаче опитайте да отслабнете по здравословен начин, вместо да се впускате в някоя неестествена диета, обещаваща бърза загуба на тегло.

В следващите редове ще ви предложим различни трикове, които ще ви помогнат да намалите теглото си бързо и лесно, и въпреки това - здравословно.

Важно е да започнем оттам, че има два основни фактора, които регулират теглото на човека. Това са диетата и физическите упражнения. Ето защо, списъка с трикове и съвети за отслабване ще обхващат хранителния режим и тренировките.

Диета

Диета не означава непременно глад. Диета, в значението си на хранителен режим, обхваща не само с какво, но и кога се храните. Желателно е в здравословната ви диета да присъстват разнообразни ястия, но когато се фокусирате върху отслабването, трябва да сте особено внимателни с приема на калории. Вашата дневна квота не трябва да надвишава калориите, които горите по време на тренировка.

Ето съветите за отслабване, отнасящи се до хранителния режим:

- Изпивайте по една чаша вода преди всяко хранене. Това потиска апетита и стимулира метаболизма. 7-8 чаши вода всеки ден са добър старт при започване на отслабване.

- Заместете висококалоричните храни с такива, които имат ниско съдържание на калории и мазнини. Това се отразява драстично на диетата.

- Ограничете захарта, десертите, шоколадови бонбони и храните с високо съдържание на натрий (солени храни).

- Включете в менюто си: риба, чисто месо, плодове, зеленчуци, семена и ядки, пълнозърнести храни.

- Избирайте правилната гарнитура. Когато се храните с мисъл за отслабване, трябва да предпочитате салатата, вместо пържените картофи.

- Яжте по-малки хранения на по-малки интервали от време. Малките порции на по 2-3 часа намаляват приема на калории.

- Пийте натурални плодови сокове, направени в домашни условия. Купените обикновено съдържат излишно количество захар и калории.

- Не се хранете пред телевизора, компютъра, книгата. Това отклонява вниманието ни от количеството храна, което приемаме.

- И последно, но не на последно място – следвайте тези съвети, дори когато се храните извън къщи.

Водещи

Най-четени