Утвърдиха прогнозните бюджети на болниците 29.02 | 15:48

НЗОК ще заплаща и за диализа при терминална бъбречна недостатъчност, диспансерно наблюдение на пациенти със злокачествени заболявания и лекарствена терапия за интензивно лечение в областта на онкологията, онкохематологията и неонатологията

От Кремена Бедерева

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е утвърдил предложените от районните здравноосигурителни каси (РЗОК) задължителни годишни прогнозни стойности, по които ще работят болниците през 2012 година. Това съобщиха от пресслужбата на НЗОК.

От тази година НЗОК ще заплаща и за диализа при терминална бъбречна недостатъчност, диспансерно наблюдение на пациенти със злокачествени заболявания и лекарствена терапия за интензивно лечение в областта на онкологията, онкохематологията и неонатологията. Утвърдените разпределения вече са изпратени до всички РЗОК.

До утре (1 март) ще бъдат подписани договорите с всички болници, което ще осигури възможност да започне плащането към тях, посочиха от пресслужбата.

Ръководството на НЗОК уверява договорните си партньори, че направените разпределения са прогнозни и още след първото тримесечие ще бъдат преразгледани и там, където има доказана необходимост, ще бъдат коригирани.

Водещи

Най-четени