Фондът за лечение на деца в чужбина заседава извънредно 21.04 | 16:53

Органът решава за лечението на 15 деца

От iNews.bg

15 деца са получили зелена светлина за лечение в чужбина на днешното извънредно заседание на Фонда за лечение на деца в чужбина, заяви неговият нов ръководител проф. Владимир Пилософ, предаде БГНЕС.

Припомняме, че вчера при спецакция на ГДБОП бяха задържани в ареста 8 души от ръководството на фонда, включително и шефът му Павел Александров. Иззети бяха от офиса документи, които според разследващите уличават в корупция и организирана престъпна схема за източване на средства.

Проф. Пилософ посочи, че другата седмица ще се проведе отново извънредно заседание на фонда, на което ще се вземе решение за останалите деца, чиито случаи днес не са били разглеждани.

Според новия ръководител на фонда в момента има два основни проблема, свързани с работата на оглавяваната от него институция. Единият е, че няма интернет, а другият, че липсва персонал като от 15 служители налични са останали само трима. Затова от МЗ са им съдействали и са изпратили допълнително хора – икономист, юрист и счетоводител.

Майката на Делян също присъства на заседанието като стана ясно, че детето не може да замине в момента в клиниката в Тюбинген, тъй като клиниката не може да изготви предоперативна химиотерапия, каквато е задължителна.

 

 

Водещи