Хората по света масово живеят в стрес 11.03 | 14:21

Живеещите в нови пазарни икономики са по-позитивно настроени спрямо здравето и благосъстоянието си

От Георги Георгиев

Резултатите от серия международни проучвания, проведени от Royal Philips Electronics, потвърждават световната тенденция, че хората днес живеят в стрес. Въпреки това 62% от запитаните по света, отговарят, че се чувстват добре или много добре спрямо здравето и стандарта си на живот.

Според Индекса на Philips за здравето и благосъстоянието си (Philips Index for Health and Well-being), хората, живеещи в нововъзникващи пазарни икономики, като Индия, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Сингапур, са много по-позитивно настроени, в сравнение с тези в някои от развитите икономики в света, като Япония, голяма част от Европа и Северна и Южна Америка.

Повечето от запитаните от всички страни обаче са оптимистично настроени и по отношение продължителността на живота си. 45% от тях вярват, че ще живеят повече от 80 години, а почти две трети очакват да живеят най-малко колкото родителите си.

Изследването се прави, за да се разработи добра представа за това как хората, където и по света да се намират, възприемат здравето и стандарта си на живот, както и факторите, които влияят на тази представа.

Като, част от световната си кампания, от Royal Philips Electronics провеждат и проучване в България, което ще установи отношението на българите към към тези два фактора. Досега в изследването на Philips са включени над 31 000 души от 23 държави.

Резултатите от българското здравно проучване ще бъдат обявени в София на 17-ти март.

Водещи

Най-четени