Червеното месо - новата заплаха за здравето ни? 08.07 | 09:05
Спазвайте балансирана диета, съветват лекарите

Съществува връзка между високата консумация на червено месо и риска от появата на сърдечно съдови заболявания, рак на дебелото черво и млечната жлеза, смятат лекарите.
Според учените, протеините в червеното месо - свинско, овнешко и телешко, ускоряват деленето на клетките и растежа на туморите.
"Черният дроб и бъбреците, които са органите за детоксикация, заедно с дебелото черво, не могат да се справят, тогава се получава стрес, имунитетът започва да спада, в много случаи се откриват онкозаболявания", твърди д-р Вергиния Георгиева.
В последните години ракът на гърдата е сред най-често срещаните заболявания, проявяващо се във все по-ранна възраст. Младите жени, които ядат много червено месо, са малко повече застрашени от болестта.
Според доктор Георгиева нашите прадеди са били здрави, защото са се хранили с чисто месо без оцветители и консерванти. Химикали като нитратите в обработените меса вече са класифицирани като възможни канцерогени, предаде TV7.
Докторите съветват да се спазва така наречената балансирана диета – с прием на месо, но и на много зеленчуци и плодове – лесна задача, особено за летния сезон.
Водещи
-
ЖП мост се срути в Брянска област, дерайлира влак, има загинали и много ранени
Сред пострадалите има и деца
01.06 | 11:40
-
Избягвайте пазаруването на храни и играчки от павилиони на открито
Това предупреждават от "Ние, потребителите"
01.06 | 11:20
-
Диляна Гайтанджиева: Твърденията на Грозев са клевети и манипулации, ще заведа дела
Това написа тя във фейсбук профила си след обвинениятана Христо Грозев, че е работила за ГРУ
01.06 | 11:00
Най-четени
-
Нова магнитна буря удря Земята до часове
01.06 | 09:30