Шефът на "Пирогов" - уволнен. Той не знае 07.08 | 08:12

Стоян Миланов твърди, че не е уведомен официално за освобождаването му

От Кремена Бедерева

Шефът на "Пирогов" Стоян Миланов е освободен от поста си. Това става ясно от документи, подадени в Търговски регистър, съобщава в. "Труд".

Според информацията бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева е сменила директора, часове преди оставката на правителството да бъде внесена в деловодството на парламента на 23 юли.

Андреева е подписала протокол за рокадата в лечебното заведение като едноличен собственик на капитала на дружеството. На мястото на Стоян Миланов е избран Христо Цеков.

Решението е одобрено от Съвета на директорите на 4 август, като "за" са гласували и тримата му членове - проф. д-р Веселин Василев, проф. д-р Димитър Раденовски и доц. д-р Христо Цеков.

"Аз разбрах по неведоми пътища. За мен това е един позорен акт на отмъщение, донякъде слабост управленска и лична злоба”, коментира пред bTV д-р Миланов.

В сутрешния блок на Нова телевизия пък служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков каза, че не е информиран и не може да коментира проблема, но със сигурност подобно уволнение, без да е уведомен човека, не е хубаво и приятно.

Водещи

Най-четени