Шефът на Спешна помощ: Не се притеснявам от живата верига от лекари 03.06 | 16:39

По думите му времето за пристигане на екипите ще бъде драстично намалено

От Теодора Кокаланова

Временният шеф на Спешна помощ д-р Александър Златанов не се притеснява от живата верига, която ще го посрещне, когато отиде на работа. "Не отивам при врагове. Аз съм работил с такива хора над 10 години", отбеляза той. 

По думите му ще се намали драстично времето за пристигане на екипа до нуждаещия се човек. "Затова ще проведа разговори със 112, екипа и сигурно ще се наложи пребазиране на линейки. След като бъде докаран болният човек в спешното отделение и предаден на медицинските лица, работата на екипа свършва дотук", посочи временният шеф на Спешна помощ. 

Той допълни, че не отива да направи нещо лошо, а отива да помогне, защото вижда, че има напрежение, информира БНР. "Първият ми работен ден ще бъде, когато получа документ, който да легитимира моето присъствие там. Щом го получа, ще отида веднага", заяви той.

По думите му той е провел разговор с министър Таня Андреева. "Тя има амбицията, характера и знае какво иска да направи. Искам да видя фактическата обстановка и да помогна за решаването ѝ, като основен акцент в работата ми ще бъдат медицинските екипи", допълни Златанов. 

Той увери, че след бърз анализ ще предприеме необходимите спешни мерки. "Това, което усещам и като лекар, и като живеещ в София, е празнината, която се получи между хората и лекарите. Моята амбиция е точно тази – акцент и силна подкрепа за хората, работещи в екипи", посочи д-р Александър Златанов.

Водещи

Най-четени