Шофьорите на линейки протестираха с искания за увеличение на заплатите 28.03 | 16:00

В протеста участват и шофьори от Спешна помощ от София, от Белоградчик и други спешни центрове в страната. Tехните заплати са увеличени от 1 декември миналата година, но при някои, по техните думи, увеличението е от 60 лв. чисто

От iNews.bg

Шофьори на линейки от различни населени места се събраха на протест пред здравното министерство с искане за увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд.

В протеста участват и шофьори от Спешна помощ от София, от Белоградчик и други спешни центрове в страната. Tехните заплати са увеличени от 1 декември миналата година, но при някои, по техните думи, увеличението е от 60 лв. чисто. Протестиращите блокираха за няколко минути кръстовището на площад "Света неделя”.

Според председателя на синдикат защита Красимир Митов въпреки допълнителните пари за издръжка на спешните центрове, които бяха отпуснати през декември миналата година, тези средства се пестят. 

Ето какво споделиха протестиращи шофьори:

"Ние сме непрекъснато на адреси, работим, тъй като екипите са много малко, много малко екипи и напрежението е много голямо...За нощна смяна по 1 лев на час, това къде го има".

Следобед в 17 часа синдикат "Защита” организира автошествие, демонстрацията ще бъде срещу високите цени и спекулата у нас.

Водещи

Най-четени