Ще има ли в края на юни столицата Спешна помощ? 03.06 | 13:45

Медиците не мислят да отстъпят

От Теодора Кокаланова

Протестът на медиците и останалите служители от Центъра за спешна медицинска помощ в София продължава и след назначаването на д-р Александър Златанов за временен директор. 

Заради изненадваща проверка на медицинския одит недоволните не стигнаха до сградата на Министерството на здравеопазването. Въпреки това между първа и втора смяна работещите в ЦСМП обявиха, че няма да се откажат от искането си уволненият д-р Георги Гелев да се върне на директорския пост.

Медицинските работници и шофьорите на линейките определят ситуацията като абсолютна "гавра" и категорично заявяват, че са уморени от обещания без срокове.

"Готови сме да отстояваме исканията си до последно и разчитаме на подкрепа от колегите от страната", отсече д-р Даниела Николова.

По думите й на 29 юни столицата ще остане без спешна помощ – въпреки обещанията на министъра, че ще мобилизира екипи от големите държавни болници, информира bTV.

"Работата тук е много специфична. Kогато сме били безумно малко, никога не сме имали подкрепа. За дежурство, две, максимум три може да издържат, повече се съмнявам", коментира д-р Николова.

 

Най-четени