Ядем салата, овкусена с антифриз? 30.06 | 10:03

Готвачите добавят химикал, който е съставка на антифриза, за да запазят свежестта ѝ

От iNews.bg

Лято е и е нормално едно от нещата, които най-често слагаме на трапезата си, да е салата. А какво по-хубаво от една свежа зелена салата?! Разбира се, приготвянето ѝ отнема време, затова повечето от нас предпочитат да да хапнат навън салатата. Тук обаче идва и проблемът.

Свежата салата от веригите за бързо хранене се оказва бъкана от антифриз, съобщава в. "Телеграф". Изследване на американски лекари на храните в тези обекти е показало, че за да запазят свежестта на салатата, готвачите добавят химикала пропилен гликол, който е съставка на антифриза.

Веществото се получава от нефтопродукти след физичен процес, при който твърдите вещества се превръщат в пари.

Водещи

Най-четени