"Витоша ски": Зад протестите на еколозите прозират икономически интереси 05.07 | 20:53

Според фирмата природозащитниците искали да се намали горския фонд във Витоша

От Андриян Георгиев

От фирмата "Витоша ски" изпратиха до редакцията на iNews своята позиция за промените в Закона за горите и протестите на природозащитниците.

Според дружеството около промените в Закона за горите станало ясно, че "еколозите не защитават екологични, а икономически интереси". Това било така, защото природозащитниците искали, според "Витоша ски", да бъде намален горския фонд, от него да се изключвали територии, които да се урбанизират и Витоша да се застрои, или да не се случва нищо.

"Това вече е неоспорим факт, който всеки трезвомислещ човек може да види", посочват от "Витоша ски".

Според твърденията на дружеството всички ангажименти по приватизационния договор били извършени, отчетени и приети по съответния законов ред, което било било потвърдено от проверка на Столичната община.

"Подчертаваме, че спирането на лифтовете (на Витоша - бел. ред.) не е по наша вина и се наложи единствено заради последствията от приетия през 2011 г. закон, под диктовката на същите самообявили се "природозащитници”. Жителите и гостите на столицата не заслужават днешното абсурдно положение, за което не носим отговорност и което искаме да разрешим съвместно с държавата и общината в духа на закона и в интерес на гражданите. Като собственици, от една страна, и жители на столицата, от друга, ние сме последните, които бихме желали съоръженията на Витоша да не работят. Абсурдно е да се смята, че за нас е човешки поносимо и икономически изгодно да гледаме как вече година съоръженията не работят, а персоналът ни бездейства", посочват от "Витоша ски".

Водещи

Най-четени