"Дом за една птича песен" – една малка зелена стъпка... 15.03 | 08:51

От "Зелени Балкани" ни призовават да участваме в дарителската им инициатива

От Андриян Георгиев

Пролетта е близо и скоро птичите песни ще прогонят окончателно зимата...

От "Зелени Балкани" ни призовават да участваме в дарителската им инициатива "Дом за една птича песен”.

Поставете красива къщички за птици, която не само ще приюти едно птиче семейство, но и ще ви даде възможност да наблюдавате птиците от непосредствена близост и се любувате на красотата им, казват природозащитниците.

Стойността на дарението е 50 лева, като всеки дарител получава авторска къщичка за птици, договор и свидетелство за дарение.

Заедно цялото семейство поставете къщичката на подходящо място, за да възпитате у децата любов и уважение към природата. Ако имате градина, двор или живеете близо до парк, по този начин ще дадете възможност на децата да изпитат тръпката на природоизпитателя, като наблюдават поведението и развитието на птиците, загнездили в къщичката. Освен гнездилки, сред моделите има и хранилки, за поставяне на храна за птици.

Можете да изберете къщичката или хранилката, която ви харесва най-много от близо 70 модела.  
Къщичките, от които ще избирате, са уникати, изработени с много любов и фантазия от Николина Милушева, която безвъзмездно ги предостави за целите на кампанията ни, за което сърдечно и благодарим!

Средствата, набрани чрез нея, ще бъдат използвани целево, за дейности, свързани с опазване на птиците в България. По този начин, ползата от вашия дарителски жест ще е двойна – от една страна в къщичките ще загнездят птици, а от друга, ще предоставите средства за директни консервационни ли изследователски дейности за птиците.

Ще се радваме, ако участниците в Кампанията ни изпратят снимки на местата, на които са поставили къщичките, снимки от монтирането им или на загнездилите в тях птици. Всички снимки, които получим, ще бъдат качени на интернет страницата ни, с което се надяваме да популяризираме идеята за поставяне на гнездилки за птици и провокираме повече хора да го правят.

Инициативата е част от кампанията ни "Малки Зелени Стъпки", която стартира в края на 2011 г. с посланието за използване на платнени торбички. Идеята на кампанията е да развива дарителството, като в същото време хората получат срещу дарението си нещо, което ще им помогне да направят своята зелена стъпка, насочена към опазване на природата и биоразнообразието.

Като част от кампанията, бихте могли да направите и дарение от 10 лева, срещу платнена торбичка с мотото на кампанията. Торбичките са в 5 красиви цвята, от които можете да си изберете. Средствата от тях също са предназначени за природозащитна дейност.

Водещи

Най-четени