330 хил. лв. струва право на строеж за депото в Добричко 11.01 | 16:42

Общинският съвет прие маршрут до депото през село Стожер

От Филипа Тодева

Близо 330 хил. лв ще струва право на строеж за новото регионално депо в село Стожер, област Добрич. Общината е поискала сумата за възмездното право на строеж на депото за битови отпадъци от другите общини.

БТА съобщи, че общинският съвет е отхвърлил на свое заседание искането на сдружението "Управление на отпадъците - регион Добрич" върху терена от 217 декара да бъде учредено безвъзмездно право на строеж.

Така всяка от осемте общини, сред които е и шуменската Никола Козлево, ще трябва да плати за правото на строеж според дяловото си участие в сдружението.

Най-голямата община - Добрич, ще дължи 138 978 лева. Правото на строеж се дава за 30 години, като в този срок ще приключи експлоатацията на депото. Общинският съвет прие и нов маршрут до депото въпреки че кметът на Стожер, е категоричен, че е недопустимо пътят на камионите с боклук да минава през селото.

Проектът за изграждане на новото регионално депо, за който се очаква да бъде финансово подкрепен по оперативна програма, вече е депозиран в Министерството на околната среда и водите. Предвижданата инвестиция достига 45 000 000 лева.

Водещи

Най-четени