61,5 млн. лв. по екопрограмата са за планиране на ВиК инвестиции 01.10 | 16:35

Първото проектно предложение по новата ОПОС е на МРРБ за сектор "Води"

От Ростислава Иванова

Постъпи първото проектно предложение по Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) 2014-2020 г. с общ бюджет от 61,5 млн. лв. То е в сектор "Води" и е разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Предложение на МРРБ е подадено изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020, https://eumis2020.government.bg/. По него се кандидатства на принципа на директното предоставяне.

Средствата са за подобряване на инвестиционното планиране и управлението на ВиК отрасъла чрез разработване на регионални прединвестиционни проучвания, обясниха от екоминистерството. По този начин ще се идентифицират приоритетните инвестиции във ВиК-инфраструктура на регионално ниво за консолидирани райони.

 

Продължаващата реформа в отрасъл ВиК ще бъде подпомогната и чрез актуализиране на стойността на публичните ВиК активи.

Кандидатът за финансово подпомагане е получил своя уникален номер. В рамките до 90 дни експертите от Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 ще извършат оценка на представените документи и заявените данни по проектното предложение, посочват от МОСВ.

Водещи

Най-четени