7 декара парк в столичния кв. „Враждебна“ 10.05 | 13:43

Кварталът вече си има и футболно игрище

От Гергана Златкова

Предстои изграждане на парк върху 7 декара общински терен в столичния квартал "Враждебна”.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриването на новото футболно игрище в кв. "Враждебна”, предаде репортер на Агенция "Фокус”.

"Тази година започва изпълнението и на детска площадка, което ще продължи и през следващата година.

За район "Кремиковци” има още няколко дейности по социалната програма”, допълни кметът Фандъкова.

Общината е поела много важен ангажимент при откриването на детската градина в с. Долни Богров – да подпомогне изграждането на манастира в селото. Има заложени средства за изграждане детска площадка в село Яна, ремонт на библиотеката в Челопечене.

"Това са все дейности, които ще се изпълняват тази година по социалната програма”, обясни Фандъкова.

Много е важно да се пазят новите обекти, като откритото днес футболно игрище в кв. "Враждебна”, защото средствата за него са за децата, младите хора, които искат да спортуват, каза още Йорданка Фандъкова.

"Няма нищо по-хубаво от това, да виждаме децата на игрищата, отколкото пред компютрите, а още по-зле – по кафенетата.

Пълната отговорност по опазването на новото игрище е възложено на местния спортен клуб, който ще стопанисва площадката.

Ще предложим на Общинския съвет да вземе това решение”, каза още Йорданка Фандъкова.

Общината инвестира много в крайните градски райони, в зоните като детски градини, спортни площадки, канализации, допълни столичният кмет. 

Днес Фандъкова посети квартала и участва в откриването на новото футболно игрище.

Всичките ангажименти, които пое предишният кмет на столицата Бойко Борисов към тези хора впоследствие ги изпълняваме ние, уточни тя.

Миналата година около 250 000 лв. е бил бюджетът на социалната програма, а тази година е 2,2 млн. лв., като това игрище е на стойност 315 000 лева.

До игрището има трибуни за зрители и за отборите, които са с капацитет около 140 места, между които има и места за хора с увреждания, има малък паркинг c две инвалидни места, както и осветление.

Столичният кмет предаде ключовете от игрището на председателя на местния спортен клуб. По този начин хората ще могат да пазят новата придобивка и да я ползват безплатно.

В момента се провежда мач между 6-ти и 7-ми клас, на който присъстват столичният кмет Йорданка Фандъкова, заместник- кметът Тодор Чобанов и жителите на кв. "Враждебна”. 

Водещи

Най-четени