82 хил. лева ще отидат за седем екологични проекта в Стара Загора 04.05 | 10:45

Инициативата е дело на пивоварната "Загорка"

От Ивайло Ачев

Проект за облагородяване на Старозагорските бани получи най-голяма подкрепа в рамките на дарителската кампания под надслов "Създаваме по-добро бъдеще", която цели развитие на проекти в Стара Загора, свързани с енергийната ефективност, рециклиране и опазване на водите.

Проектът "Водата - символ на Старозагорските бани" получи 12 288 лева. Проектът е разработен от народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1952 година". ъс средствата по проекта и доброволния труд на жителите на селото ще се изчисти пространството около езерото, ще се обнови детската площадка, ще се обособи кът със спортни уреди и ще се направи ремонт на съществуващите шадравани и чешми.

Другият спечелил проект в категория опазване на водите е на сдружението с нестопанска цел (СНЦ) "Инер Уил Клуб" – "Капка по капка", с дарение от 6 150 лв. Училищното настоятелство на професионална гимнация по ветеринарна медицина (ПГВМ) "Иван Павлов" получи чек за 22 187 лева, с които ще реализира проекта "Слънчева вода".

В категорията енергийна ефективност печелят проектите на училищното настоятелство на целодневна детска градина (ЦДГ) №68 "Патиланско царство" и проектът им "Мека топлина" с дарение 10 100 лева, СНЦ "Спортен клуб по плуване Траяна", чийто проект "Чиста вода-здрави деца" е на стойност 10 600 лева и проектът "Енергийно ефективно читалище" за 10 298 лева, спечелен от НЧ "Наука 1905", село Шаново.

Проектът "Бъди модерен, бъди еко" на гражданско сдружение "Екоцентър” спечели чек за 10 680 лв. в категорията рециклиране. 

Седем проекта на обща стойност 82 303 лева се финансират от старозагорската пивоварна "Загорка". В дарителската програма кандидатстваха 20 проекта, които се оценяха от публично жури. Партньор на пивоварната за поредна година е Обществен дарителски фонд Стара Загора.

Водещи

Най-четени